За Нас

Защо сме се нарекли „Жълто паве“? Веднага ще отговорим. Първа и основна причина е зародилото се в нас искрено възмущение, че словосъчетанието „жълтото паве“ малко по малко започна да придобива един едва ли не обиден смисъл. (Що за дума е „жълтопаветник“!) Целта ни, съответно, е да върнем положителното звучене и смисъл, защото жълтото паве не е нещо като символ само на София, жълтото паве всъщност е един реален символ на същината на цялата ни държава. Да си припомним, че на жълтите павета се намират:
– Парламентът
– Министерски съвет
– Националната Художествена галерия
– Президентството
– Българска Народна Банка
– Софийският университет
– Българска академия на науките
– Народния театър
– Ялта
– Природонаучният музей
– Барът на Кристал
– много други

Съответно как може това, което всъщност е сърцето на България, да предизвиква негативна асоциация? Не, не сме съгласни!

Това е първата причина да кръстим тази нова медия така. Втората е, за да ни запомните лесно. Всъщност вие вече ни запомнихте, нали?

Слоганът ни, естествено, е шега. Новините са това, което са – не винаги, уви, биват умни или красиви – за съжаление около нас има много глупост и грозота, които също трябва да бъдат показвани. Съответно в Jultopave.bg ще се стараем да сме максимално обективни и да отразяваме широк спектър от това, което се случва в България и по света. Силно вярваме, че културата и науката са основни движещи сили, затова ще отделяме внимание и на тях. Ще даваме платформа на различни гледни точки и на различни гласове. Ние искрено вярваме в свободата на словото и в силата на конструктивния диалог. Вярваме също обаче, че хората, когато застанат един до друг, обединени, а не един срещу друг, в конфликт, могат да постигнат много повече. Вярваме също и че живеем в една прекрасна държава, която, въпреки проблемите и вечната конфронтация, става малко по малко едно по-добро място за живеене, като за това допринасят и свободните медии.

Това е от нас. Тепърва започваме. Смятаме да останем. И да бъдем чути.

Jultopave.bg е собственост на “Балкан Пъблишинг“ ООД